Moartea stupidă a unei franțuzoaice în timpul protestelor „Vestelor galbene”. O grenadă lacrimogenă a lovit-o în timp ce se uita pe geam

Autor: Ziarul Top

Femeia, care locuia într-un apartament de pe o stradă pe care au fost proteste, a fost lovită în față în timp ce închidea obloanele.

Femeia a fost dusă la spital, dar a murit în timpul unei operații după ce a suferit stop cardiac, anunță presa locală.

Alte trei persoane au fost ucise în timpul protestelor Vestelor galbene izbucnite în urmă cu trei săptămâni.

Ministerul de Interne al Franței declară că aproximativ 136.000 de persoane au participat duminică la protestele la nivel național, arătându-și sprijinul pentru mișcarea numită „vestele galbene”, care reclamă creșterea taxelor pe combustibili.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că valoarea pagubelor provocate de protestatari, sâmbătă seara, este ‘între 3 şi 4 milioane de euro’. Această estimare, încă parţială, nu se referă la magazine, nici la Arcul de Triumf, care a fost vandalizat şi blocat de protestatari sâmbătă.

Cele mai citite articole

Prefectura poliţiei din Paris indică 249 de incendii, 112 de vehicule avariate, 130 de telefoane urbane şi şase clădiri, sâmbătă seara. În total, 412 persoane au fost arestate pentru violențe.

Preşedintele francez este acuzat de lipsa totală de reacţie publică după gravele violenţe de sâmbătă, în al treilea weekend de proteste ale ”vestelor galbene”.


Citește și: REPORTAJ EXCLUSIV / Averea lui George Țucudean, cel mai bogat fotbalist român. Bunicul său are 12 afaceri în Arad


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE