Papa Francisc a cerut angajaților din saloanele de înfrumusețare să nu bârfească

Autor: Ziarul Top

Suveranul pontif s-a întâlnit, luni, la Vatican cu o delegație de specialişti în coafură şi înfrumuseţare care fac parte din Comitetul Sfântul Martin de Porres.

În timpul lor întâlnirii, Papa le-a transmis angajaților din acest sector de activitate „să îşi exercite profesia într-un stil creştin, tratându-i pe clienţi cu bunătate, oferindu-le mereu cuvinte amabile şi de încurajare, evitând să cedeze în faţa tentaţiei bârfelor care apare cu uşurinţă în acest mediu profesional”.

Martin de Porres (1579-1639), denumit şi Martin al milosteniei, s-a născut în urma unei relaţii ilegitime dintre un nobil spaniol şi o fostă sclavă peruană de culoare.

Cele mai citite articole

Pregătit în arta bărbierilor, o profesie care se întindea în epocă de la îngrijirea rănilor şi până la chirurgie, Martin de Porres era renumit pentru talentul lui şi pentru blândeţea sa. A intrat apoi în ordinul călugărilor dominicani. Numeroase miracole au fost atribuite rugăciunilor sale şi a fost canonizat în 1962.


Citește și: Range Roverul cu care Răzvan Ciobanu a făcut accidentul era al unei femei, dar prietenul ei i-l împrumutase designerului. Contactată de Libertatea, aceasta a declarat: „Să vedem cine va despăgubi mașina!”


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE