Pot avea două canapele diferite în camera de zi?

Autor: Ziarul Top

Poți avea două canapele diferite în camera ta de zi. Poți amesteca și potrivi culorile canapelelor tale. De asemenea poți utiliza culori complementare sau adăuga alte piese de mobilier de culori contrastante cum ar fi măsuțe de cafea, servante, rafturi sau chiar covoare.

Poți avea două canapele diferite în camera ta de zi. Poți amesteca și potrivi culorile canapelelor tale. De asemenea poți utiliza culori complementare sau adăuga alte piese de mobilier de culori contrastante cum ar fi măsuțe de cafea, servante, rafturi sau chiar covoare. Atâta timp cât respecți aceste reguli în timp ce decorezi, atunci canapelele tale care nu se potrivesc vor arăta grozav.

Decorarea camerei de zi poate fi o sarcină descurajantă. Trebuie să obții mobilierul și accesoriile potrivite pentru a o face perfect. Dacă nu ești priceput în design interior, aceasta poate fi o sarcină provocatoare. Una dintre multele întrebări pe care s-ar putea să le pui este dacă poți avea sau nu canapele de două culori diferite în cameră.

Există mai multe culori pe care le poți combina în funcție de culorile din camera ta de zi. Poți folosi culoarea pereților, corpurilor de iluminat sau chiar a șemineului pentru a-ți accentua canapele. Maro și albastru pot merge bine împreună. Sau maro și alb sau crem merg bine împreună. Poți folosi accesorii precum perne pentru a o notă contrastantă.

Este bine să ai un living cu canapele diferite?

A avea canapele potrivite este pur și simplu o alegere de stil. Unii oameni se bucură de aspectul mobilierului asortat, în timp ce alții apreciază mai multă culoare în spațiul lor. Nu există un răspuns corect sau greșit când vine vorba de design. În cele din urmă, este camera ta de zi, așa că ar trebui să faci orice te face cel mai fericit!

Iată câteva modalități prin care poți aranja două canapele diferite în camera ta de zi:

1. Alege piese din perioade diferite

Alege stiluri diferite, astfel încât fiecare piesă să iasă în evidență în cameră. O canapea nou-nouță poate arăta grozav față de o canapea veche în stil victorian. Le poți adapta și alege aceeași culoare sau chiar culori complementare.

Cele mai citite articole

Aceste diferențe de stil pot fi atât atrăgătoare din punct de vedere vizual, cât și excelente pentru început de conversație.

2. Amestecă țesăturile

Amestecarea diferitelor canapele poate părea ciudat la început. Să ai o canapea din pânză și una din piele în același spațiu pot da un aspect interesant, ele chiar pot funcționa împreună. Ele oferă mai multă dimensiune camerei și atrag atenția asupra fiecărei piese în mod individual. Mai ales dacă canapelele sunt culori complementare. Poți oricând să îmbunătățești aspectul cu perne sau pături de culori vii.

3. Potrivește culoarea și imprimarea

O altă modalitate de a scoate în evidență aspectul sufrageriei tale este să potrivești culoarea cu imprimeul. Acest lucru se poate întâmpla dacă ai o canapea de culoare solidă cu o alta care are un imprimeu pe ea.

De asemenea, poți pune perne sau pături imprimate peste canapele uni pentru a adăuga mai multă profunzime spațiului. Această metodă este grozavă pentru cei cărora le place să adauge un pic de distracție și farmec spațiului lor de locuit.

Ce culori complementare se potrivesc cel mai bine?

Folosirea culorilor complementare din spectrul de culori te poate ajuta să faci spațiul mai frumos și mai colorat. Acest lucru te poate ajuta să adaugi dimensiune spațiului tău, precum și interes vizual. Câteva culori complementare pe care le poți folosi împreună sunt:

  • Portocaliu și albastru
  • Roșu și verde
  • Verde și roz
  • Maro și albastru
  • Negru și orice culoare
  • Alb și gri
  • Culori monocromatice

O altă variantă pe care o poți folosi la canapele este stilul monocromatic. Pentru a urma această schemă, alege o culoare principală ca bază. De obicei, poate fi culoarea ta preferată sau o culoare care ar arăta bine în camera ta de zi.

Apoi, alege alte nuanțe ale acelei culori, fie mai deschise, fie mai închise, pentru cealaltă canapea a ta. Punerea lor împreună va da acel aspect potrivit fără a arăta prea aglomerat.

Dacă te simți deosebit de îndrăzneț, poți folosi schema de culori triada, în care folosești trei culori distanțate opus una de cealaltă în spectrul de culori. Această combinație de culori nu este numai atrăgătoare, dar poate adăuga interes vizual oricărui spațiu. Doua dintre canapele tale pot fi doua din cele trei culori, a treia fiind integrată în perne sau alte accesorii din spațiu.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE