Profesorii din Polonia, în a treia săptămână de grevă. Au protestat în fața ministerului învățământului cerând salarii mai mari

Autor: Ziarul Top

Conform datelor celui mai mare sindicat din domeniu, un profesor polonez cu definitivat are în prezent un salariu brut de 3500 de zloţi (aproximativ 816 euro), adică 70% din salariul mediu pe ţară, arată AFP și Agerpres.

Guvernul şi sindicatele din învăţământ au avut mai multe runde de dialog, încheiate fără niciun rezultat pentru profesori. Partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) a propus pentru vineri organizarea unei mese rotunde în format extins, cu participarea unor experţi.

În ultimele săptămâni, PiS a promis o serie de beneficii sociale. Opoziţia consideră însă demersul o manevră politică în vederea alegerilor europarlamentare din mai şi a celor legislative de la toamnă. Printre altele, guvernanţii au anunţat o alocaţie pentru copii de 120 de euro, scutirea de impozitul pe venit a contribuabililor până la vârsta de 26 de ani și a 13-a pensie anuală.


Cele mai citite articole

Citește și: VIDEO/ Maia Morgenstern, reacție la faptul că oamenii se roagă la chipul ei, într-o catedrală din Columbia: „E un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioșează”


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE