Rusia refuză un „termen limită” pentru negocierile privind Siria: „Nu cred în termenele limită artificiale”

Autor: Ziarul Top

„Nu cred în termenele limită artificiale”, a declarat ministrul rus, în cadrul conferinţei MED 2018, de la Roma, Italia, la care participă responsabili europeni şi din Orientul Mijlociu.

Pentru şeful diplomaţiei de la Moscova, orice încercare de a pune presiune în acest sens asupra emisarului special al Naţiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, ascunde dorinţa de a sabota procesul de pace lansat de Rusia la Astana.

„Cei care insistă pe lângă Staffan ca să impună o scadenţă nu doresc decât un lucru: să ruineze procesul de la Astana şi să revină la o logică de schimbare a regimului”, a subliniat Serghei Lavrov.

Coordonat de Rusia şi Iran, aliaţi ai regimului sirian, precum şi de Turcia, sprijin al rebelilor, procesul de la Astana reuneşte din ianuarie 2017, fără implicarea Washingtonului, reprezentanţi ai Damascului şi o delegaţie a opoziţiei.

El a eclipsat negocierile iniţiate de ONU, incapabilă să găsească o soluţie la războiul care a făcut, din martie 2011, peste 350.000 de morţi și a provocat pagube de aproape 400 miliarde de dolari, precizează Agerpres.

Cele mai citite articole

Întrebat de un participant din sală despre motivul pentru care Moscova susţine regimul sirian al preşedintelui Bashar Al-Assad, „autoritar” şi „masacrând” propriul popor, Serghei Lavrov a răspuns că Rusia nu sprijină nicio personalitate politică din Siria şi că numai poporul sirian poate schimba regimul „prin intermediul alegerilor”.

Recent, președintele rus Vladimir Putin susținea că ISIS a răpit 700 de oameni dintr-o tabără de refugiați din estul Siriei. „Omoară câte 10 oameni pe zi”, a spus el.

FOTO – Hepta


Citește și… SECRETELE „COLECTIV”: Procurorii au chemat la audieri, ca martori, zeci de medici ATI de la cele 12 spitale care au tratat răniții de la „Colectiv”! „Nici măcar piele pentru grefe nu exista, dar ministerul spunea că avem de toate!”


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE