Sfaturi pentru o depozitare corespunzătoare a lenjeriei de pat

Autor: Ziarul Top

Rotația anotimpurilor înseamnă și schimbarea lenjeriei de pat, care trebuie să fie adaptată nevoilor de sezon. Seturi de cearsafuri, fețe de pernă și de plapumă, pilote, paturi, cuverturi, lenjerii pentru pat – toate acestea se găsesc în locuința oricui. În cazul în care nu dispui de lenjerii de pat pentru toate anotimpurile, mai mult ca sigur că te confrunți cu problema legată de depozitarea acestora.

În cele ce urmează vom discuta despre metodele cele mai bune pentru a-ți păstra lenjeriile de pat în mod corespunzător, astfel încât acestea să-și extindă durata de viață și să poată fi folosite pe termen lung.

Curăță temeinic atât lenjeriile de pat, cât și locul de depozitare!

Înainte de a depozita aceste produse în spațiul destinat lor, acestea trebuie să fie curățate și spălate în conformitate cu specificațiile de pe etichetă. Este posibil să consideri că o lenjerie care nu a fost folosită foarte mult nu se poate păta sau nu poate prezenta urme de murdărie (este cazul cuverturilor și a paturilor).

Însă, o curățare riguroasă ajută la eliminarea bacteriilor, microbilor, alergenilor și acarienilor de praf care își găsesc adăpost în astfel de produse (pentru că acestea se hrănesc cu celulele de piele umană moartă). Asigură-te în acest fel că eviți orice fel de situație neplăcută pe viitor, pentru că o lenjerie și așternuturile care nu sunt bine curățate pot să conducă la scurtarea duratei de viață și a rezistenței materialului. Nu uita nici de locul de depozitare – acesta trebuie să fie igienizat, curățat de praf și pregătit perfect pentru a stoca aceste obiecte!

Cele mai citite articole

Lenjeriile și așternuturile se păstrează în interiorul locuinței!

Orientează-te către spații de stocare din materiale care nu interacționează în niciun fel cu materialele lenjeriilor și așternuturilor. Locul în care sunt depozitate nu trebuie să rețină umezeală, nici să cauzeze pătarea acestor produse și să le asigure temperatura ideală pe parcursul stocării.

Nu de puține ori s-a întâmplat ca așternuturile scoase din locul de depozitare să prezinte un miros greu, de aer îmbâcsit. Asigură-te că aerisești în mod constant acest spațiu pentru a permite circulația aerului și menținerea în bune condiții ale acestor obiecte. De asemenea, spațiul de stocare trebuie să fie în interiorul locuinței, nu în magazii sau anexe gospodărești.

Păstrează-ți așternuturile de pat în seturi, frumos împăturite și bine aranjate!

Înainte de a depozita aceste produse în spațiile aferente, după ce au fost spălate și curățate, acestea trebuie călcate și întocmite. Nu uita să le sortezi în funcție de material și să le păstrezi în seturi, așa cum le-ai cumpărat. Poți opta și pentru aranjarea pe culori, pe categorii, pe tipuri de material, în funcție de anotimp sau poți să îți configurezi propriul cod de sortare.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE