Vacanțe în Grecia, o oportunitate de neratat

Autor: Ziarul Top

Vacanțe în Grecia, o oportunitate de neratat

Agenția de turism Air Tour Travel îți poate oferi vacanțe în Grecia și sejururi  cu autocarul în Thassos, Zakynthos, Rhodos, Parga, Lesbos, Lefkada, Paralia Katerini, Skianthos, Corfu, Samothraki, Sivota, Halkidiki. Aici vei găsi natură frumoasă și plaje frumoase cu nisip. Și de asemenea, hoteluri selectate din toate părțile insulei, care îți vor satisface cel mai bine așteptările și îți vor oferi o vacanță completă pe insula Thassos. Opțiunile sunt diverse și de toate categoriile. Cazarea este oferită de multe ori cu mic dejun și cină, precum și All Inclusive, o opțiune din ce în ce mai preferată.

De ce să alegi un sejur Thassos?

Vacanțele pe insula Thassos sună întotdeauna exotice pentru oricine locuiește pe continent. Sună și mai exotic pentru turiștii care au reușit să descopere farmecul vacanțelor în străinătate. Numită și Insula Emerald, Thassos este cea mai nordică insulă din Golful Traciei. Văzută de departe, seamănă cu un munte aproape scufundat în Marea Albă. Cu toate acestea, clima este departe de a fi montană, iar sezonul estival începe în iunie, când temperaturile medii depășesc 30 de grade, iar dacă 30 pare prea fierbinte poți merge în mai, când vremea este suficient de frumoasă pentru plajă. Bineînțeles, ca orice insulă greacă, Thassos este asociată cu mitologia greacă. A fost descoperită datorită uneia dintre numeroasele aventuri amoroase ale lui Zeus, care s-a îndrăgostit de Europa, frumoasa fiică a regelui răsăritean. Unul dintre cei trei frați ai Europei – Thassos merge să o caute, dar venind pe această insulă, rămâne captivat de natura sa frumoasă și de climatul minunat, își oprește căutarea și rămâne pe insulă, de unde insula își primește numele.

Cele mai citite articole

Dacă ești un fan al vinului bun și al mâncărurilor delicioase atunci vei deveni dependent de tavernele de pe insulă, în cazul în care apa turcoaz și plajele frumoase te lasă indiferent sau te saturi într-o zi – două. Poți merge la o tavernă, pentru a comanda vin local și câteva dintre specialitățile insulei. În alte câteva locuri poți  încerca dovleacul umplut sau panificat. Dacă nu ai chef să experimentezi, poți comanda Kolios „Gouna” – macrou pregătit în mod tradițional pe insulă. Orice alegi este greu să greșești, deoarece, produsele sunt proaspete și accentul este pus pe bucătăria de sezon. De asemenea, există legende despre bucătăria insulei și vinul produs aici.

Thassos a păstrat artefacte istorice din multe epoci și civilizații, dintre care cele mai semnificative sunt „Mormântul lui Glafkos” din secolul al VII-lea î.Hr. și „Coridorul Zeilor”, construit în 470 î.Hr., reprezentând un mare complex de clădiri diverse. Oriunde alegi să te relaxezi pe insulă, vei fi la maximum 10 km de o plajă uimitoare sau o lagună. Un sejur Thassos îți oferă priveliști care îți vor încânta ochii și îți va lăsa  amintiri despre exoticul paradis de smarald.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE