Tips & tricks: care sunt locurile in care se recomanda utilizarea linoleumului

Autor: Vornisa Diana

Multe persoane considera linoleumul ca fiind un material invechit, care nu se mai foloseste la fel de mult ca odinioara. Adevarul este ca acest tip de pardoseala este foarte practic si util, recomandat in continuare pentru o paleta larga de spatii.

Este vorba despre un material rezistent, care se poate instala destul de repede pe suprafete plane si care asigura celor care il folosesc un nivel ridicat de confort, elasticitate, dar si siguranta.

Mai mult, linoleumul se remarca in continuare datorita proprietatilor sale antistatice si antibacteriene, fiind o alegere ideala atat pentu caminul personal, cat si pentru foarte multe alte tipuri de spatii.

Din ce este realizat linoleumul?

Pentru inceput, cei interesati de amenajarea sau reamenajarea unui spatiu si care iau in considerare utilizarea linoleumului trebuie sa stie ca acesta este realizat exclusiv din materie prima naturala, ingredientele principale fiind uleiul de in, faina de lemn, respectiv pluta si rasina.

Ulterior, aceste elemente se amesteca foarte bine, pana cand se obtine o pasta, care poate fi vopsita cu pigmenti naturali in orice nuanta si cu orice model.

Linoleumul este categorizat in functie de stratul de protectie, in functie de lungime si latime, dar si in functie de grosime si de locurile in care urmeaza sa fie folosit.

Sali de sport

In majoritatea salilor de sport, pardoseala este realizata din linoleum modern, de calitate, care ofera elevilor posibilitatea de a se bucura de activitati sportive in siguranta.

Cele mai citite articole

Antiaderent, acest material poate sustine cu succes un grup foarte mare de oameni, fiind perfect intins, fara denivelari si asigurand un mers corect, precum si o alergare foarte usoara.

Spitale

Spitalele sunt locurile in care asistentele medicale, doctorii, precum si pacientii au nevoie de o suprafata plana pe care sa paseasca. Mai mult, pardoseala trebuie sa fie una de calitate, pentru a permite utilizarea carucioarelor cu rotile, a masutelor cu roti, a mersului alert, dar si pentru a fi foarte usor de spalat, avand in vedere faptul ca igiena este extrem de importanta, mai ales intr-un astfel de mediu.

Spatii de birouri

Numarul cladirilor de birouri s-a marit considerabil in ultimii ani, iar suprafetele necesare pentru o buna desfasurare a activitatii sunt atat de mari, incat realizarea pardoselii este un subiect important pentru constructori.

Linoleumul este indicat si in astfel de spatii, tocmai datorita numeroaselor proprietati pe care le are. Util si practic, acest material este convenabil inclusiv din punctul de vedere al costurilor de achizitie si de intretinere.

Spatii de productie

Nu in ultimul rand, linoleumul este indicat pentru spatiile in care au loc munci de diferite tipuri. Muncitorii trebuie sa poata pasi pe o pardoseala pe care sa nu alunece, o pardoseala care sa le permite mutarea foarte usoara a diferite obiecte, indiferent de cat de grele sunt acestea.

Dincolo de toate locurile mentionate mai sus, linoleumul poate fi folosit nu doar in holuri, in birouri sau in institutii publice. In functie de preferintele fiecaruia, precum si in functie de designul de ansamblu, linoleumul este folosit cu succes si in locuinte, unde pardoseala poate fi crem, albastra sau maro.

Indiferent insa de nuanta aleasa, acest material este unul care isi mentine pozitia in topul preferintelor in ceea ce priveste tipurile de pardoseala preferate de foarte multe persoane.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE