Un robot care detectează emoțiile va ajuta astronauții de pe Stația Spațială Internațională

Autor: Ziarul Top

De Răzvan Mihalașcu,

Robotul se numește Crew Interactive Mobile Companion 2 (CIMON 2). Este vorba despre este un droid sferic dotat cu microfoane, camere de luat vederi şi o serie de programe ce permit recunoaşterea emoţiilor.

Potrivit Reuters, droidul a fost inclus în transportul de 2.585 de kilograme, ce conține provizii și materiale necesare pentru experimente, aflat la bordul rachetei Falcon 9 a Space X. Inițial, lansarea rachetei a fost programată miercuri, însă a fost amânată din cauza vântului puternic.

„Obiectivul general este a crea un însoţitor în adevărata putere a cuvântului. Relaţia dintre un astronaut şi CIMON este cu adevărat importantă”, a declarat pentru Reuters Matthias Biniok, principalul arhitect al CIMON 2.

Încearcă să înţeleagă dacă astronautul este trist, furios, vesel şi aşa mai departe.

Matthias Biniok, principalul arhitect al CIMON 2:

Robotul funcționează cu ajutorul unor algoritmi realizați de compania IBM Corp și cu informațiile furnizate de CIMON 1, un prototip aproape identic, lansat în 2018.

Robotul care detectează emoțiile, inspirat din benzile desenate din anii ’40

Potrivit specialiștilor, CIMON 2 va fi mai sociabil cu membrii echipajului. De asemenea, robotul va testa tehnologii care s-ar putea dovedi cruciale pentru viitoarele misiuni în spaţiul îndepărtat, unde izolarea de lungă durată şi decalajele de comunicare cu Pământul reprezintă un risc pentru sănătatea mintală a astronauţilor, conform Agerpres.

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'

Recomandări

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: ‘Le cumpăr altele, numai să…’

Robotul este conceput pentru a-i ajuta pe astronauți în realizarea experimentelor științifice. Acesta comunică în limba engleză și este pregătit să ofere și asistență în cazul conformismului de grup, un fenomen comportamental în care oamenii pot fi determinaţi să ia decizii iraţionale.

Potrivit inginerilor, conceptul CIMON este inspirat dintr-o serie de benzi desenate din anii 1940. Acțiunea este plasată în spațiu, unde Professor Smith, un robot dotat cu conștiință, îl îndrumă pe astronautul Captain Future. În schimb, CIMON 2 duce cu gândul și la HAL, computerul din pelicula ”2001: A Space Odyssey”, a lui Stanley Kubrick, precizează sursa citată.

Cele mai citite articole

SpaceX este prima companie privată care zboară către Staţia Spaţială Internaţională, în cadrul unui proiect de 100 de miliarde de dolari la care participă 15 state.

sursa foto: dlr.de

Citeşte şi:

Strigătul disperat al mamei unui tânăr ucis la Revoluţie: „Nu ne face nimeni dreptate. Suntem ţara cea mai josnică, cei mai nenorociţi oameni la conducere!”

Povestea din spatele fotografiei cu copiii duși cu căruța la școală: puștii stau fără părinți, școala nu-i ajută cu microbuzul, iar unchiul se descurcă cum poate

Ca să dea turcilor contractul cu tramvaie de 160 de milioane de euro, Primăria București a ignorat 6 nereguli sesizate de Agenția Națională pentru Achiziții Publice!

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci

HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE