Videochat de acasa sau din studio? Acum poti alege!

Autor: Vornisa Diana

Trebuie sa recunoastem ca videochat-ul se transforma intr-o adevarata industrie, care genereaza sume impresionante de bani, atat la bugetul Romaniei (vorbind despre studiourile care functioneaza legal, oferind contracte de munca), cat si in buzunarul tinerilor dornici sa isi construiasca o cariera si sa aiba suficienti bani pentru a-si indeplini visele.

Evident, atunci cand vorbim despre videochat, ne gandim la sume extrem de atractive ce pot fi castigate, legal, mai ales ca in Romania sunt o multime de studiouri videochat profesionale, care functioneaza legal 100%.

Insa o data cu dezvoltarea acestui domeniu, multe dintre tinerele care aspira la o astfel de cariera isi pun urmatoarea intrebare: videochat de acasa sau de la studio? Ei bine, la Art Studio poti alege cea mai buna modalitate de lucru pentru tine. In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva dintre avantajele, respectiv dezavantajele fiecarei forme de lucru in parte.

Videochat-ul de acasa

Sa faci videochat de acasa iti poate aduce, in aparenta multiple beneficii, printre care faptul ca: nu imparti comisionul cu nimeni, iti poti face programul de lucru dupa bunul plac si decizi singura decorul si modul in care vei lucra.

De altfel optiunea de a face videochat de acasa pare mult mai accesibila, la prima vedere, mai ales pentru persoanele care s-au saturat de joburi prost platite si vor stabilitate financiara lucrand din confortul propriei locuinte.

Insa beneficiile se termina aici. Va trebui sa investesti sume considerabile de bani pentru tehnologie de streaming, decoruri, dar mai ales o conexiune buna la internet, care poate costa chiar si 100 de euro/lunar. Ai nevoie de un calculator performant, o camera web HD si internet de mare viteza. Dincolo de aceste aspecte, lucrand de acasa va trebui sa iti inregistrezi singura contractele video chat.

Un model performant zambeste si este mereu bine dispusa. Daca alegi sa faci videochat de acasa nimeni nu iti va arata ce trebuie sa faci, cum sa abordezi membrii, ce sa faci cand nu ai pe nimeni in camera de chat, cum sa tratezi diferitele situatii care pot sa apara etc.

De asemenea, optand pentru a face videochat de acasa, iti va fi greu sa mentii un ritm de lucru constant, sa iti fidelizezi clientii dar si sa iti separi viata privata de cea profesionala, mai ales ca vor exista mai multe sanse ca persoanele din familie sa afle cu ce te ocupi.

Videochat-ul la studio

Daca optezi pentru a te angaja ca model de videochat la studio, singurul “dezavantaj” este comisionul perceput din totalul incasarilor la perioada, prin care iti sunt asigurate: training, mentenanta, decoruri, conexiune rapida la internet, cele mai bune tehnologii de streaming.

In plus, alegand sa iti desfasori activitatea la un studio videochat Unirii, spre exemplu, ai o multime de alte beneficii, printre care:

Amenajarea profesionista a camerei de lucru

Ai parte de decoruri diverse, tehnologie de ultima generatie pentru filmari, dar si o echipa tehnicam 24/7, care se ocupa de tot ceea ce inseamna imagine.

Contract de munca, perfect legal

Cele mai multe studiouri de videochat le ofera angajatilor contract individual de munca, ce iti ofera posibilitatea de a avea pensie, de a face un imprumut bancar, de a avea asigurare medicala sau somaj, in cazul in care iti pierzi locul de munca.

Training

Spre deosebire de videochatul de acasa, la studio ai training personalizat din partea modelelor cu experienta, astfel incat sa obtii performante uriase de la o luna la alta.

Alte beneficii

Pe langa diversele bonusuri, multe studiouri de videochat ofera chiar si cazare, pana te pui pe picioare, asigurare medicala privata, dar si flexibilitate in ceea ce priveste programul de lucru, astfel incat sa iti continui studiile si sa ai timp si pentru viata personala.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE