4 lucruri care nu au voie să vă lipsească de pe terasă

Autor: Ziarul Top

4 lucruri care nu au voie să vă lipsească de pe terasă

Când vine vorba de decorarea casei dvs, terasele ar trebui tratate la fel ca orice altă cameră. În timp ce dimensiunea terasei va influența, fără îndoială, alegerea unui anumit tip de mobilier și decorațiuni, nici o terasă de vară (mare sau mică) nu ar fi completă fără următoarele patru articole.

1. Plante

Nicio terasă nu ar fi completă fără câteva plante și flori frumoase. Doar câteva plante sunt în stare să aducă mai multă culoare unui astfel de spațiu pe care toată lumea și-l dorește, mai ales, în zilele însorite de vară.

Vă puteți aranja plantele și florile după cum doriți. Dacă terasa dvs. este mai mică, vă sfătuim să folosiți jardiniere de perete. Acestea vă vor permite să vă decorați terasa fără a ocupa prea mult spațiu.

Când vine vorba de decorarea teraselor mici, o altă opțiune este utilizarea plantelor cățărătoare, care (la fel ca jardinierele de perete) vor ajuta la înfrumusețarea pereților fără a ocupa mult spațiu.

Poți cumpăra chiar plante cățărătoare artificiale. Această opțiune vă va permite să creați o atmosferă primitoare și naturală, fără a fi nevoie să vă amintiți să vă udați plantele.

2. Lumini

Iluminatul este esențial pentru terasa ta. La fel ca orice cameră, terasele trebuie să fie bine iluminate, astfel încât să puteți sta afară până noaptea târziu.

Când vine vorba de alegerea iluminatului pentru terasa dvs., există o mulțime de opțiuni excelente: de la ghirlande la lumini de perete și chiar corpuri de iluminat de podea. Opțiunea pe care o alegeți va depinde de tipul de atmosferă pe care doriți să o creați.

3. O copertină sau o pergolă

Cele mai citite articole

Protejarea de soare este cu adevărat importantă pentru sănătate și este un aspect esențial de reținut dacă aveți o terasă. Copertinele și pergolele sunt soluțiile perfecte pentru orice terasă. Pe lângă faptul că vă protejează de razele UV, acestea vă vor feri și de căldura verii. Totodată, unii preferă diferite sisteme închidere terasă, pentru a se putea bucura de acest spațiu și pe perioada iernii.

Copertinele sunt opțiunea mai simplă și mai puțin costisitoare, deși sunt mai puțin rezistente decât pergolele. Dacă aveți o terasă mare, vă recomandăm să cumpărați o pergolă bioclimatică, care vă va permite să vă bucurați de terasa dvs. pe tot parcursul anului.

Când vine vorba de a alege între o copertină și o pergolă, este important să vă gândiți care se va potrivi cel mai bine cu stilul casei și terasei dvs., pentru a nu  strica estetica generală.

4. O zonă în care să luați masa

A avea o zonă în care vă puteți așeza și să vă bucurați de masă cu familia și prietenii este o altă caracteristică indispensabilă pentru terase. La fel ca și decorarea cu plante, această zonă va depinde de dimensiunea terasei.

Dacă aveți o terasă mare, puteți avea o masă și scaune de sufragerie, precum și o zonă mică cu fotolii, unde vă puteți așeza, relaxa și bucura de o carte bună sau puteți asculta muzică.

Dacă aveți suficient spațiu, o altă opțiune bună este să aveți un minibar. Asta înseamnă că puteți avea totul la îndemână și nu trebuie să mergeți în casă de fiecare dată când aveți nevoie de o băutură.

Dacă, pe de altă parte, terasa dvs. este prea mică pentru toate acestea, puteți combina aceste două zone într-una singură, folosind același set de masă și scaune.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE