A crescut consumul de alcool. Vinul, comandat cu baxurile, de la decretarea carantinei

Autor: Ziarul Top

A crescut consumul de alcool. Vinul, comandat cu baxurile, de la decretarea carantinei

De Ana Hațeg,

Dincolo de “dovezile” de pe rețelele de socializare – postările prin care utilizatorii recunosc că nu mai așteaptă amiaza pentru a-și face un cocktail sau chiar că beau toată ziua, de plictiseală -, există date concrete, ale retailerilor de băuturi alcoolice, care confirmă că a crescut consumul de alcool, în țările aflate în carantină.

State Liquor Authority din New York a înregistrat creșteri semnificative ale vânzărilor de băuturi alcoolice, Sutton Wine Shop din Manhattan a raportat vânzări de trei ori mai mari decât înaintea carantinei, iar unul dintre asociații Ambassador Wines a declarat că, acum, oamenii nu mai comandă o sticlă sau două de vin, ci un bax!

Organizația Mondială a Sănătății avertizează însă că alcoolul nu face bine sănătății și nu e deloc indicat ca “partener” de carantină.

Combinat cu stresul asociat acestei perioade, cu privarea de somn și, în cazul fumătorilor, cu tutunul, alcoolul duce la slăbirea sistemului imunitar. Exact ce nu trebuie, în plină pandemie de Covid-19.

Cum acționează alcoolul asupra sistemului imunitar

Alcoolul modifică microbiomul intestinal și distruge celulele imunitare care căptușesc intestinele, adică prima linie de apărare împotriva bacteriilor și virusurilor. Cu această linie de apărare slăbită, agenții patogeni pătrund mai ușor în sânge.

Dr. Nate Favini:

Și nutriționiștii sunt împotriva consumului susținut de alcool, fiindcă acesta are calorii și îngrașă. În plus, de obicei, oamenii asociază cu alcoolul alimente nesănătoase, care duc și ele la acumularea de kilograme.

Medicii și nutriționiștii deopotrivă militează pentru un consum moderat de alcool.

Vinul este cel mai recomandat – un pahar pe zi, la masă – , deoarece conține polifenoli, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Citeşte şi:

“Nu vă temeți”. Un medic rezident din Cluj își încurajează colegii să dezvăluie problemele din spitale

Cele mai citite articole

Directorul spitalului din Suceava confirmă că sunt mult mai mulți morți de COVID-19. De ce românii primesc zilnic cifre mai mici?

Medicul Andreescu de la Colentina, mesaj pentru colegii ei: “Opriți isteria combinezoanelor, în Franța și în Italia se folosesc doar la ATI”

Moartea lui Martin Tudor l-a năucit pe Victor Pițurcă: "Are şi doi copii, e o dramă, un dezastru. Nu vreau să vă spun cum ţinea la aceşti copii"

GSP.RO

Moartea lui Martin Tudor l-a năucit pe Victor Pițurcă: „Are şi doi copii, e o dramă, un dezastru. Nu vreau să vă spun cum ţinea la aceşti copii”

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni

HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE