Care este diferenta intre traficul nelimitat si cel necontorizat intr-un serviciu de gazduire web ieftina?

Autor: Ziarul Top
Gazduire web ieftina

Inainte de a alege un pachet de gazduire web ieftina, vei vedea ca sunt anumite beneficii prezente in cosul de cumparaturi ce tin de trafic. Probabil stii deja faptul ca nu-ti doresti ca latimea de banda sa fie una stabila, pentru ca asta ar insemna ca vor incepe sa creasca si costurile atunci cand folosesti mai multa. Din fericire, majoritatea companiilor ofera posibilitatea de a alege trafic nelimitat sau necontorizat. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Cum functioneaza latimea de banda?

Latimea benzii reprezinta volumul de date transmis intre continut si trafic, pe care un server le poate sustine. Masura pentru aceasta se face in bytes (megabits, megabytes etc.) si este impartita la secunde pe serverul de gazduire web ieftina. Spre exemplu, un bandwith de 60 MBps presupune faptul ca 60 megabits de informatie vor fi transferati intr-o singura secunda.

Volumul necesar pe un website depinde pe termen lung foarte mult de numarul vizitatorilor. Cu cat acesta ajunge sa fie mai mare, cu atat nevoia de resurse va creste. Latimea de banda puternica favorizeaza o viteza de incarcare superioara. Cea mica aduce incetiniri si te poate face sa pierzi o parte mare din clienti.

Banda nelimitata reprezinta o strategie de marketing

Cele mai citite articole

Multe companii de hosting admit faptul ca traficul disponibil pe server este unul nelimitat. De obicei, aceasta caracteristica este integrata chiar in pachetele cele mai mici. Desi poate fi tentant la prima vedere sa alegi o asemenea optiune, realitatea e ca nu exista o banda care sa fie cu adevarat nelimitata. Asta pentru ca transferul de date are intotdeauna o latime maxima. In majoritatea cazurilor, firma se bazeaza pe faptul ca multi proprietari de website-uri nu vor reusi niciodata sa ajunga atat de populari incat sa intampine erori. Nu inseamna neaparat ca un plan de gazduire web ieftina este o alegere nepotrivita, ci doar sa nu ai asteptari nerealiste. In acelasi timp, trebuie sa citesti termenii si conditiile. In aceasta sectiune sunt specificate informatiile care n-au fost prezentate in pagina de vanzare si iti poti face o idee mai clara cu privire la ceea ce ti se ofera.

De ce sa alegi un plan cu traficul necontorizat?

Daca achizitionezi un plan cu trafic necontorizat, resursele puse la dispozitie pentru banda pot fi utilizate dupa bunul plac. Spre exemplu, sa presupunem ca ai 1 Gbps. La un numar imens de vizitatori, nu vei fi taxat aditional. Pe de alta parte, ceea ce se intampla este faptul ca viteza de incarcare va incepe sa scada. Intr-o astfel de situatie, s-ar putea sa fie nevoie sa investesti mai mult in hosting. Nu trebuie sa platesti insa latimea de banda, ci doar sa alegi un pachet nou pentru a putea rezolva problema.

Cat de bun este hostingul nelimitat?

Termenul „nelimitat” nu reprezinta intotdeauna un semnal de alarma. Spre exemplu, daca observi ca exista posibilitatea de a crea cate conturi de email doresti, aceasta functie te va ajuta. Totusi, banda are o restrictie la transferul de date si se poate ajunge la utilizarea excesiva a resurselor. De aceea, cel mai bine ar fi sa alegi un plan cu trafic necontorizat!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE