Continua uciderea porcilor pe masura ce noi focare de pesta porcina sunt depistate

Autor: Ziarul Top

Autoritatile vrancene au demarat planul de interventie in caz de suspiciune de pesta porcina africana (PPA), dupa ce primele probe prelevate de la animalele dintr-o gospodarie din comuna Gugesti s-au dovedit a fi pozitive, au anuntat, vineri, reprezentantii Institutiei Prefectului Judetului Vrancea.

„Un focar de pesta porcina africana a fost confirmat, vineri, la Gugesti, intr-o exploatatie non-profesionala cu noua animale. La ora 19,00 am convocat o sedinta a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) si a fost aprobat planul de masuri specifice. Deja autoritatile locale si sanitar-veterinare au luat primele masuri de protectie a zonei si de incinerare a animalelor din gospodaria respectiva. Asteptam confirmarea oficiala de la laboratorul din Bucuresti”, a declarat prefectul Sorin Hornea.

Potrivit prefectului, proprietarul micro-fermei a sesizat autoritatile veterinare despre faptul ca porcii prezentau simptome de boala, iar in urma analizelor care au fost prelevate in cursul diminetii si analizate la Focsani, a fost confirmat virusul pestei porcine.

Zona respectiva va fi izolata si vor fi aplicate filtre si blocari pentru tot ce inseamna miscari de carne din zona respectiva

„Din fericire, micro-ferma se afla intr-o zona mai izolata, intre Oreavu si Gugesti, ceea ce va facilita instalarea filtrelor si izolarea zonei”, a precizat Sorin Hornea.

Cele mai citite articole

Acesta este al doilea focar de pesta porcina africana aparut in Vrancea, dupa ce in luna octombrie virusul a fost confirmat intr-o gospodarie din satul Lespezi, comuna Homocea.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE