1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Cum alegi parfumul potrivit: 4 ponturi

Autor: Ziarul Top

O esență plăcută de parfum îți poate face ziua mai frumoasă, plină de încredere și voie bună! O mireasmă pe gustul tău va impresiona toate persoanele din jur și te vei simți în lumina reflectoarelor, de aceea este important să găsești notele de care să te bucuri în fiecare moment!

Ești gata să afli cum să-ți alegi parfumul ideal pentru gusturile și personalitatea ta, dar și în funcție de evenimentele la care participi? Vei găsi o gamă variată de parfumuri originale, la prețuri atractive și cu arome special concepute pentru tine! Alege-le pe cele favorite!

Alegerea parfumului în funcție de concentrație

Parfumurile au concentrații diferite, unele dintre acestea putând fi purtate doar la evenimentele speciale, pe când altele pot fi purtate la activitățile zilnice.

 • Esența de parfum – este produsul cu cea mai mare concentrație: 15-30%. Trebuie folosită într-o cantitate foarte mică și nu este un parfum cotidian. 
 • Apa de parfum – are o concentrație cuprinsă între 8-15%. Este foarte popular, fiind puternic și persistent.
 • Apa de toaletă – cu o concentrație între 4-8%, produsul este potrivit pentru activitățile de zi cu zi, împrospătând și revitalizând pielea.

Alegerea parfumului în funcție de anotimp

Fiecare anotimp are farmecul său, de aceea este important ca notele de parfum să fie în ton cu vremea și cu ambientul momentului! Pentru anotimpul rece poți încerca miresmele lemnoase și orientale, iar pentru sezonul cald, optează pentru notele florale, fructate, ușor condimentate sau de plante verzi.

 • Miresmele fructate – sunt ușoare și pot fi purtate pentru evenimentele de zi cu zi, în special în sezonul cald.
 • Miresmele florale – precum trandafirii, buchetele sau florile de liliac. Ele vor scoate în evidență cele mai frumoase și feminine trăsături.
 • Miresmele lemnoase – invocă prospețimea și mirosul pădurii, al pământului umed și al libertății.
 • Miresmele orientale – îți oferă un aspect misterios, provocator.
 • Miresmele citrice – te duc cu gândul la vacanțele exotice, acestea pot fi purtate indiferent de sezon.

Alegerea parfumului în funcție de note

Cele mai citite articole

Există 3 note importante pe care le vei găsi la un parfum: de vârf, de mijloc și de bază. Ca să alegi parfumul ideal pentru tine, așteaptă până când mireasma acestuia va ajunge la cea de-a doua etapă: nota de inimă. Fiecare dintre acestea oferă o aromă specifică, însă cea din urmă va fi esența care va persista pe întreaga durată a evenimentului sau activității tale.

 • Nota de vârf – este prima interacțiune cu parfumului, cea care îți atrage atenția. Se evaporă foarte repede.
 • Nota de mijloc – cunoscută și drept nota de inimă. Aceasta oferă un hint al tonurilor de bază și persistă câteva ore.
 • Nota de bază – reprezintă întocmai mireasma parfumului. Are un miros îndelungat și îți definește personalitatea.

Alegerea parfumului în funcție de pH

Fiecare persoană are o valoare specifică a pH-ului corpului, de aceea un parfum poate avea o esență plăcută pe pielea ta, însă nu se va potrivi pentru altcineva. Parfumurile, în funcție de pH-ul pielii, pot reacționa diferit, de aceea este recomandat să testezi produsul pe piele înainte de a-l achiziționa.

Totodată, o altă caracteristică importantă este dată de specificațiile pielii. De exemplu, pentru o piele cu tendințe de îngrășare, esențele pot fi mai puternice, iar pentru cea uscată sau deshidratată, miresmele pot fi mai discrete. Deci trebuie să iei în considerare și acest lucru, atunci când alegi mireasma, notele și concentrația parfumului.

Atunci când alegi un parfum vei fi influențată de foarte mulți factori: de tester, de modelul și forma sticluței, de prețuri și de notorietatea brandului. Cu toate acestea, este important să alegi aromele și notele unui parfum în funcție de gusturile tale, dar și de mireasma resimțită pe pielea ta. Investește într-un parfum de calitate și bucură-te întotdeauna de un miros plăcut și persistent!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner