Cum evoluează designul și funcționalitatea plitei cu gaz pentru a combate concurența continuă a plitelor cu inducție?

Autor: Ziarul Top

Gătitul pe plită cu gaz a fost mult timp bastionul bucătăriei profesionale și cu o cultură „foodie” în creștere, dorind să imite rezultatele restaurantelor; a fost și în fruntea designului bucătăriilor rezidențiale.

Inducția a devenit cea mai populară alegere de combustibil. Potrivit unui sondaj realizat de curând, plitele cu inducție sunt cele mai populare, 41% dintre cei care își renovează bucătăriile aleg o plită cu inducție.

Spre deosebire de inducție, gazul este un tip tradițional de combustibil. Nu necesită tigăi metalice magnetice, iar flacăra goală este benefică și pentru anumite tehnici culinare, cum ar fi flambe, prăjire pe bază de wok.

Și, la fel de important, gazul este, de asemenea, accesibil la toate nivelurile pieței, de la bugetele mici până la proiectele premium.

Datorită costului inițial al plitelor cu inducție, acestea sunt selectate în prezent predominant de către cumpărătorii din sectorul premium și lux.

De fapt, atât aspectul, cât și tehnologia de gătit a plitelor cu gaze continuă să fie influențate de inducție. Alăturându-se plitelor cu gaz din oțel inoxidabil cu aspect profesional, liniile elegante ale plitei cu inducție au stimulat creșterea diversității modelelor și pentru plitele cu gaze.

Oricare ar fi viitorul îndepărtat al plitelor cu gaz, acestea rămân o opțiune care nu trebuie ignorată.

Scăderea vânzărilor de plite pe gaz, se poate datora și faptului că performanța plitei electrice s-a îmbunătățit substanțial într-o perioadă în care prețurile acestora au scăzut semnificativ. Trecerea către companiile imobiliare care construiesc mai multe apartamente în oraș, inclusiv clădiri înalte și blocuri de cazare pentru studenți cu densitate mare, unde logistica furnizării de gaze poate fi mai dificilă, au dus la o preferință clară din partea constructorilor față de plitele electrice.

Acum este mult mai ușor și semnificativ mai ieftin pentru majoritatea comercianților cu amănuntul să ofere o furnizare și un serviciu adecvat pe plite electrice decât pe cele pe gaz. Împotriva acestei tendințe în cadrul comerțului este simplul fapt că multor consumatori le place încă să gătească pe gaz și sunt reticenți să schimbe acest lucru.

După cum știu majoritatea profesioniștilor, lipsa de înțelegere de către consumatori a tehnologiei de inducție și credința că numai oale și tigăi cu adevărat scumpe pot fi utilizate cu o plită cu inducție au încetinit rata de schimbare. Cu toate acestea, consumatorii devin tot mai conștienți de faptul că majoritatea seturilor de tigai metalice funcționează bine pe o plită cu inducție.

Plitele pe gaz pot dispărea pe măsură ce legislația îi încurajează pe constructori să meargă în continuare către montarea plitelor electrice în proiectele de construcție nouă, dar acesta va fi un proces treptat care va dura mulți ani.

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!