Cum să alegi interfonul potrivit pentru locuința ta?

Autor: Ziarul Top

Cum să alegi interfonul potrivit pentru locuința ta?

Instalarea unui interfon asigură atât un grad sporit de securitate și de control al accesului în curtea sau locuința ta, cât și mai mult confort. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv nu trebuie să te deplasezi la poartă sau la intrarea principală din complexul rezidențial pentru a discuta sau chiar a vedea cine te caută. Iată cum să faci alegerea corectă pentru tine. 

Criterii de selecție pentru cel mai bun interfon

Pe piață există o multitudine de modele de interfoane și procesul de selecție poate fi dificil. Ține cont că cel mai bun produs este cel care se potrivește nevoilor și așteptărilor tale. Descoperă 5 criterii esențiale pe care să le iei în calcul pentru a face o achiziție reușită.

1. Funcțiile interfonului

Este important să știi că poți alege între interfoane video și audio pentru locuința ta:

  • interfonul clasic asigură comunicarea audio și are un preț de achiziție accesibil; acesta poate fi analogic sau digital, cu afișaj electronic;
  • videointerfonul este o variantă mai modernă, care asigură comunicarea prin intermediul sunetului și imaginii; acesta este mai costisitor decât interfonul audio, însă oferă beneficii în plus.

2. Raza de acțiune

Un alt criteriu esențial în procesul de selecție a interfonului este raza de acțiune, adică distanța maximă la care unitățile dispozitivului pot comunica între ele fără probleme și distorsiuni ale imaginii sau sunetului. Totodată, ia în considerare modul de alimentare. Majoritatea modelelor necesită conexiunea la rețeaua electrică, însă poți găsi și produse pe bază de baterii. Ia în calcul și montajul, care poate fi aparent sau încastrat. 

3. Numărul de canale

Cele mai citite articole

Dacă locuiești într-un bloc de apartamente sau într-un complex rezidențial, numărul de canale este un criteriu foarte important de selecție a interfonului. În situația în care neglijezi acest aspect sau optezi pentru un model mai ieftin, dar nepotrivit, va fi afectată performanța și eficiența dispozitivului. Mai mult, pentru anumite produse există opțiunea de a suplimenta canalele care pot fi utilizate.

4. Modul de acces

Există diverse modalități de acces pentru interfon, cum ar fi: tastarea unui cod, folosirea unui card sau a unei cartele (tag). În plus, prin instalarea unui sistem precum BlueLink Acces, orice dispozitiv audio sau video poate fi transformat într-unul inteligent. În acest caz, vei utiliza o aplicație de pe smartphone atât pentru a intra pe proprietate, cât și pentru a auzi/vedea cine sună și a deschide ușa sau poarta de la distanță.

5. Raportul calitate-preț

De multe ori, costul poate fi primul criteriu de care se ține cont în procesul de selecție, însă mult mai important este raportul calitate-preț. În acest fel, te asiguri că investiția este una inteligentă și durabilă. Totodată, ia în considerare cheltuielile suplimentare pentru instalarea dispozitivului și mentenanță. 

Alegerea interfonului potrivit pentru locuința ta nu trebuie să fie o provocare. Pentru a lua o decizie informată și cât mai bună pentru tine, compară funcțiile, raza de acțiune, numărul de canale, modul de acces și raportul calitate-preț, dar și alte specificații tehnice ale produselor disponibile pe piață. 

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE