Cum să alegi modelul potrivit de buldozer?

Autor: Ziarul Top

Buldozerele sunt utilaje de șantier care permit realizarea unor lucrări ample, rapide și eficiente într-un timp redus. Buldozerele însă pot fi de mai multe tipuri, așa că alegerea poate fi uneori dificilă. Iată câteva criterii pe care ar trebui să le ai în vedere dacă decizi că este momentul să cumperi un buldozer. 

Alege buldozerele după brand

Așa cum poate că nu ți-ai cumpăra un telefon de la o marcă necunoscută, același criteriu ar trebui să îl aplici chiar și în alegerea buldozerului dorit. Alege mai bine utilaje cunoscute la nivel de brand, deoarece acest lucru îți va garanta calitatea și durabilitatea acestora. Poți alege buldozere versatile caterpillar, acest nume fiind unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute nume pe piața utilajelor de construcții. 

Marile branduri investesc constant în calitate și se preocupă să ofere clienților adevărate experiențe de utilizare, punând accent pe recurență tocmai datorită calității. În plus, din dorința de a fi mai aproape de clienți, acești producători au reprezentanți în toată lumea, inclusiv în România.

Alege buldozerul în funcție de dotările acestuia

Buldozerul este un utilaj care poate realiza multiple lucrări de teren. Buldozerele pot fi folosite pentru pregătirea terenului, incluzând aici lucrări de îndepărtare a stratului vegetal, curățări de tufișuri sau resturi vegetale rămase în urma cultivării, îndepărtarea bolovanilor sau eliminarea arbuștilor și arborilor mici.

În același timp, buldozerele pot fi folosite și pentru decopertări sau demolări, pentru stivuirea agregatelor, pentru nivelări la nivelul terenului și pentru scarificări, dar și pentru nivelarea grosieră a straturilor de teren.

Cele mai citite articole

Este recomandat așadar să ai în vedere toate categoriile de lucrări pe care le ai de făcut și să alegi tipul de buldozer potrivit pentru acestea. Vei vedea că există buldozere hidraulice sau mecanice, ca sistem de acționare și buldozere cu lamă care se poate orienta în plan vertical și orizontal, buldozere cu lamă orientabilă doar în plan orizontal sau buldozere cu lame fixe, cărora nu le vei putea modifica poziția.

Alege buldozerul în funcție de dimensiune

Pentru fiecare tip de lucrare există un utilaj care se va dovedi eficient, însă dimensiunea acestuia poate influența destul de mult dinamica lucrărilor. Există buldozere mari, robuste și grele, care se descurcă foarte bine cu sarcini mari de lucru, există buldozere mijlocii și buldozere ușoare sau mici, care se pretează cel mai bine lucrărilor fără cerințe deosebite, cum ar fi, spre exemplu, șantierele pentru clădiri rezidențiale.

Este important să alegi corect buldozerul potrivit, pentru că o alegere defectuoasă poate sta la baza întârzierilor de lucru. Un utilaj prea mic nu va face față lucrărilor, în vreme ce un utilaj mult prea mare, comparativ cu spațiul de lucru, nu va reuși să realizeze lucrările în mod corect.

Este important să ceri ajutorul specialiștilor pentru a te asigura că utilajul ales este exact produsul de care are nevoie șantierul tău și lucrările pe care le ai de efectuat. 

Alege buldozerul în funcție de preț

Prețul este și el un criteriu important de alegere, iar acest lucru ne conduce din nou la ideea de forță a brandului. Prețul este o conlucrare între calitate și eficiență, așa că înainte de a plăti pentru un produs ar fi bine să ai în vedere brandul acestuia și rezultatele pe care utilajul le oferă în timp. 

Buldozerul este un utilaj complet, care te poate ajuta să eficientizezi timpul alocat lucrărilor, fără a fi nevoit să suprasoliciți echipele de muncitori. Vei avea nevoie doar de un operator specializat care să manevreze utilajul astfel încât acesta să realizeze rapid și eficient lucrările propuse. Alege așadar utilaje complete, complexe și eficiente și bucură-te de confortul pe care buldozerul ales ți-l va aduce.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE