Cum să îți amenajezi biroul de acasă pentru a fi mai productiv? 3 sfaturi

Autor: Ziarul Top

Piața muncii s-a schimbat destul de mult în ultimii ani, iar tendința de a lucra de acasă pare că a luat amploare. Muncim de acasă pentru că există joburi care ne permit acest lucru sau pentru că ne creăm noi înșine posibilități prin care încercăm să petrecem cât mai puțin timp în birouri improprii, departe de casă. Dacă și tu te-ai gândit să îți amenajezi un birou acasă și vrei ca acesta să te ajute să lucrezi cât mai eficient, iată care sunt cele mai bune sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare.

Alege un scaun potrivit nevoilor tale

Scaunul pe care îl vei folosi pentru biroul tău ar trebui să îți ofere confortul și susținerea necesare pe parcursul întregii zile. Este important să știi că un scaun confortabil și reglabil de birou îți va permite să lucrezi într-o poziție ergonomică. Aceasta va ajuta la prevenirea durerilor de spate și a altor probleme asociate cu o poziție deficitară de lucru. Gama de scaune de birou de la Unicspot este special concepută pentru a-ți oferi susținere la nivel lombar și cervical, aceste produse fiind exact ceea ce îți este necesar dacă obișnuiești să petreci multe ore la birou. 

Desigur, înainte de a decide cu privire la model este important să vezi și ce caracteristici are fiecare scaun în parte. Cel mai adesea pentru birou sunt folosite scaunele directoriale, acestea înglobând atât caracteristici de confort, cât și de estetică. Spre exemplu, dacă vrei să îți amenajezi un birou într-un spațiu de tip industrial, atunci poți opta pentru un scaun directorial negru, 63x63x117-127 cm alături de o masă în tonuri cărămizii, în vreme ce pentru a amenaja un birou în stil clasic sau scandinav poți alege un scaun directorial bej, 66x62x107-117 cm care să confere luminozitate spațiilor.

Adaptează lumina pentru performanțe ridicate

Lumina este un factor esențial pentru creșterea productivității muncii, așadar va trebui să fii atent la acest detaliu. În primul rând va trebui să ai în vedere faptul că biroul va trebui amenajat astfel încât să beneficieze de cât mai multă lumină naturală. Pe de altă parte însă, atunci când vine vorba despre lumină artificială, aceasta ar trebui să fie suficientă și de o intensitate care să permită facilizarea procesului de muncă. Pot fi folosite de asemenea, pe lângă sistemele principale de iluminat, chiar și sisteme auxiliare, cum ar fi veiozele, lampadarele sau spoturile. Acestea te vor ajuta să te bucuri de o lumină difuză atunci când vrei să te bucuri de o atmosferă primitoare sau îți pot oferi confort atunci când ai nevoie de o sursă suplimentară de lumină.

Amenajează biroul cu mobilier modular

Pentru zonele de depozitare din birou poți folosi mobilierul modular, care te va ajuta să organizezi mai bine obiectele specifice muncii tale.  Vei avea astfel mai mult spațiu și vei reuși cu ușurință să găsești ceea ce îți este necesar fără prea mult efort. Vei vedea că opțiunile sunt acoperitoare și că poți alege orice tip de mobilier modular, în funcție de materialul dorit, dar și de cormatică. În acest fel vei putea să mobilezi biroul în funcție de stilul dorit, fără a fi nevoit să faci compromisuri în acest sens.

Acestea sunt cele mai importante elemente care pot completa amenajarea unui birou de acasă. Alegând produse de calitate îți vei amenaja un birou în care să te simți productiv, dar în care să și resimți confortul care îți este necesar pentru a putea lucra în cele mai bune condiții. 

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!