De ce să foloseşti finisajele de cărămidă aparentă şi unde să le instalezi?

Autor: Ziarul Top

De ce să foloseşti finisajele de cărămidă aparentă şi unde să le instalezi?

Proprietarii care s-au săturat de tapet sau de culorile simple pe pereți și își doresc un interior dar și un exterior deosebit pot folosi finisajele de cărămidă aparentă pentru a pune în practică propriile idei. Caramida aparenta este unul din elementele pe care designerii și arhitecții îl apreciază în mod deosebit, îl preferă pentru a obține efecte spectaculoase și îl folosesc atât la interior cât și la exterior.

 Ce este cărămida aparentă

Pereții din cărămidă aparentă sunt preferați de către oameni de toate vârstele și clasele sociale care preferă să profite de farmecul aspectului de cărămidă atât la exterior cât și la interior deoarece oferă casei un sentiment de căldură și de confort. Pereții din cărămidă aparentă sunt folosiți pe scară largă pentru interioare rustice, mansardă, pentru interioare industriale, dar și pentru fațadele caselor. 

Cărămizile aparente sunt de fapt un strat subțire ce imită aspectul cărămizilor reale, se instalează rapid și sunt foarte potrivite pentru proiectele interioarelor și exterioarelor locuințelor. Cărămizile aparente au un mare avantaj de a fi ușor de montat, de a fi durabile, rezistente la umiditate și tratate pentru a fi rezistente chiar la foc.

Acest tip de material este foarte versatil fiindcă vine în diferite culori care nu dispar în timp. Este important de știut faptul că pereții din cărămidă aparentă nu sunt folosiți pentru suporturi deoarece din punct de vedere structural aceștia nu permit suspendarea de corpuri grele.

Cum poți integra cărămidă decorativă aparentă în propria locuință 

Cele mai citite articole

Pentru cei care au trecut deja prin numeroasele palete de vopsea și nu au reușit încă să aleagă o nuanță potrivită pentru pereții caselor la interior sau la exterior, specialiștii recomandă ca aceștia să își îndrepte atenția către cărămidă aparentă sau decorativă, un element extrem de versatil și de efect în orice amenajare. 

Marii designeri o integrează în living indiferent că restul elementelor sunt alese în stil industrial, scandinavic sau modern, dar mulți o integrează în exterior pe fațadele clădirilor. Cărămidă decorativă se poate folosi în amenajarea cu influențe nordice, dar și pentru a decora peretele din spatele canapelei, fiind foarte versatilă și reprezentând un element surpriză într-un living. 

Un perete de cărămidă aparentă poate lărgi vizuali spațiul și poate părea o alegere cromatică extrem de versatilă, iar montată în spatele canapelei și luminată discret, atrage privirile imediat ce oaspeții sau membrii familiei pășesc pragul casei.

În plus, cărămida aparentă poate crea un efect de tranziție între două spații, amenajarea în stil industrial permitand integrarea acestui element de decor și în bucătărie, nu numai în living. Adesea cărămida aparentă este folosită pentru a decora livinguri în stil industrial, combinata cu o comodă pentru televizor din lemn natur cu elemente metalice specifice acestui stil. 

Nu în ultimul rând, la interior, cărămida aparentă poate fi pusă sub lumina reflectoarelor prin montarea acesteia pe un perete de rigips și evidențierea cu ajutorul unui lampadar. În plus, cărămida antichizata decorativă se poate încadra perfect într-un living modern, contrastand cu un fotoliu și o canapea din catifea. Indiferent de alegerea făcută, cărămidA aparentă reprezintă un element cheie atât aL interioarelor cât și exterioarelor locuinței, un cu o rezistență sporită și asigurând un montaj rapid și ușor, la fel ca și întreținerea și curățarea ei.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE