Gradinita Bucuresti IQ-Est pentru copii supradotati

Autor: Ziarul Top

Gradinita Bucuresti IQ-Est pentru copii supradotati

Daca copilul tau demonstreaza unele dintre caracteristicile de inteligenta, cu siguranta ar trebui sa iei masuri. Cu cat este descoperita mai devreme supradotatia copilului, cu atat mai rapid se pot profita de masurile adecvate de sprijin, oferite de gradinita Bucuresti IQ-Est.

Pentru multi oameni, supradotatia este o problema cu care se confrunta rar in viata de zi cu zi. Prin urmare, parintii sunt adesea coplesiti la inceput, atunci cand copilul lor se dovedeste a fi supradotat. In primul rand, este important sa stii ca supradotatia nu este un lucru negativ, nu este o boala sau o dizabilitate. Practic, este un cadou. Si acest cadou trebuie exploatat pentru a nu se pierde. 

Copiii supradotati – foarte inteligent, extrem de creativ, foarte sensibil

Copiii supradotati sunt cu mult inaintea colegilor lor in multe privinte. Adesea acesti copii sar in totalitate etapele de dezvoltare. De exemplu, spre deosebire de orice alt copil, ei nu invata sa se tarasca mai intai, ci merg direct. Supradotarea poate fi, in general, impartita in trei domenii: foarte inteligent, extrem de creativ, foarte sensibil. In domeniul inteligentei, talentul poate fi cel mai bine determinat cu ajutorul unor teste speciale. 

Copiii cu un IQ de 130 sau mai mult sunt clasificati ca supradotati. Pe de alta parte, o valoare intre 120 si 130 inseamna ca copilul este dotat peste medie, dar nu este supradotat. Aproximativ 2-3% din toti copiii sunt supradotati. Cu toate acestea, supradotatia apare de obicei in toate cele trei domenii in acelasi timp.

Copiii supradotati au adesea un vocabular relativ mare, sunt foarte creativi si se pot concentra bine. Desi copiii sunt mai inteligenti decat media, ei nu ies neaparat in evidenta pozitiv la gradinita sau la scoala. Dimpotriva. 

Acesti copii au adesea note scolare slabe si prezinta probleme de comportament. Cu toate acestea, acest lucru se datoreaza adesea faptului ca sunt in mod constant provocati mintal. De aceea, acesti copii au nevoie de gradinita Bucuresti IQ-Est. Aici, inteligenta si talentul sunt dezvoltate natural. 

Recunoasterea supradotatiei

Cele mai citite articole

Recunoasterea supradotatiei nu este o sarcina usoara, mai ales in cazul copiilor mici. In cele mai multe cazuri, parintii nu pot interpreta corect semnele de dotare.

Vezi doar cum se dezvolta propriul tau copil si nu poti judeca corect daca dezvoltarea difera de cea a altor copii de aceeasi varsta. Chiar si in gradinitele obisnuite, supradotatia este rareori recunoscuta. 

Motivul pentru care educatorii nu recunosc talentul, este din cauza educatiei. In majoritatea gradinitelor, educatorii nu sunt suficient de pregatiti in ceea ce priveste supradotatia.

Copiii superdotati sunt in mare parte exclusi de ceilalti copii din cauza diferentelor lor. Ei simt discrepanta dintre ei si semenii lor si, prin urmare, adesea se retrag. Fara educatie, ei nu inteleg ce se intampla cu ei si de ce sunt atat de nepopulari cu ceilalti copii. 

Educatorii, pe de alta parte, vad doar ca copilul pare sa prezinte deficite in domeniul social.Cu toate acestea, acesta este de obicei un diagnostic complet gresit si inadecvat.

Pentru a putea determina talentul, trebuie efectuat un test de inteligenta.Aceste teste determina coeficientul de inteligenta (IQ) al copilului. Pentru a face acest lucru, trebuie rezolvate diverse sarcini. Cel mai bine este sa-ti inscrii copilul la gradinita Bucuresti IQ-Est.  

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE