Jeff Bezos a donat 10 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice. Fondul Amazon încurajează cercetarea

Autor: Ziarul Top

De Mihai Niculescu,

„Astăzi, sunt încântat să anunț că voi lansa Fondul Bezos Earth”, a scris Jeff Bezos în postarea sa, anunțând și donația sa de început, de 10 miliarde de dolari.

Bezos a explicat că va începe să emită anumite subvenții în această vară și că prin noua inițiativă globală se pot face donații de caritate finanțând „oameni de știință, ONG-uri – orice efort care oferă o posibilitate reală de a ajuta la păstrarea și protejarea lumii naturale”, potrivit Forbes.

„Schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare pentru planeta noastră”, a spus Bezos. „Vreau să lucrez alături de alții, atât pentru a merge deja pe căile cunoscute, cât și pentru a explora noi modalități de combatere a impactului devastator al schimbărilor climatice pe această planetă pe care trăim cu toții.”

Noul fond terestru este cel mai mare efort filantropic al lui Bezos până acum, după ce a fost criticat pentru cât de puțin donează în comparație cu alți miliardari.

Până nu cu mult timp în urmă nu se cunoșteau donațiile șefului Amazon, dar acesta a renunțat la 2 miliarde de dolari în septembrie 2018 – într-un proiect de ajutor al familiilor fără adăpost vizând și construcția unor grădinițe.

Acesta nu este prima dată când se implică în combaterea schimbărilor climatice: în septembrie anul trecut, pe fondul presiunii angajaților, Bezos a anunțat Promisiunea Climatică, în care a spus că Amazon va îndeplini obiectivele acordului de la Paris pentru climă și va fi neutru în materie de carbon până în 2040- adică zero emisii de carbon.

Sursa foto: Hepta

Citeşte şi:

Șeful Consiliului Județean Brașov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

Narcis Hogea, mărturie emoționantă la premiera filmului „colectiv”: ”Alex mi-ar fi spus «tată, trebuie să schimb ceva în viața mea»”

Cele mai citite articole

Concluziile primului studiu major privind coronavirus. Cât de periculos este Covid-19, care sunt cele mai vulnerabile victime și cum va evolua epidemia

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică

HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE