Tendințe din industria construcțiilor pe care trebuie să le cunoașteți

Autor: Ziarul Top

Tendințe din industria construcțiilor pe care trebuie să le cunoașteți

Tehnologie de îmbunătățire a eficienței

Cel mai mare diferențiator pentru constructori și dezvoltatori în acest an este probabil tehnologia în construcțiile industriale.

Dronele în construcții

O dronă zboară peste un șantier de construcții industriale pentru a oferi imagini aeriene. Utilizarea dronelor în industria construcțiilor continuă să fie una dintre cele mai rapide tendințe de creștere. Tehnologia oferă mult mai multe utilizări decât simpla fotografie aeriană pentru construcțiile industriale sau imobiliare.

Dronele de astăzi sunt utilizate pentru cartografierea rapidă a suprafețelor mari pe distanțe mari, producând hărți valoroase. Software-ul avansat al dronelor oferă date în timp real, acționabile, care pot fi utilizate pentru luarea rapidă a deciziilor, eficientizând întregul proces de construcție.

Dronele pot fi din ce în ce mai folosite pentru a atinge înălțimi și pentru a face lucrări în locul lucrătorilor umani pentru a preveni rănirea. În fiecare an sunt furate între 300 și 1 miliard de dolari în echipamente de construcții. Ca instrumente de securitate la fața locului, dronele pot fi folosite pentru a reduce costurile forței de muncă și a minimiza riscul de furt.

Utilizările viitoare mai avansate includ monitorizarea utilizării echipamentelor și încorporarea AI pentru a organiza echipamente de construcție în mișcare. Un muncitor în construcții folosește realitatea augmentată pe tabletă pentru a vizualiza o clădire.

Realitatea augmentată este de așteptat să fie în valoare de 90 de miliarde de dolari până anul viitor, deoarece continuă să ofere noi aplicații. În ceea ce privește clientul, RA înseamnă o etapă eficientă a proiectelor și face proiecte de pre-construcție tangibile pentru cumpărători și chiriași.

Pentru constructori și dezvoltatori, realitate augmentată facilitează utilizarea tehnologiei pentru a permite:

Cele mai citite articole

·           Vizualizare 3D a proiectelor viitoare

·           Măsurarea automată a clădirilor

·           Simulare rapidă și accesibilă a modificărilor arhitecturale și structurale

·           Instruire de siguranță și simulări de pericol

Tehnologia mobilă

Un muncitor în construcții folosește dispozitivul mobil pentru inspecții și măsurători la locul de muncă. 80% dintre profesioniștii în construcții spun că tehnologia mobilă este o prioritate absolută. Oferă numeroase aplicații, de la inspecții în timp real, până la responsabilitatea la fața locului și posibilitatea de a măsura spații doar cu o cameră de telefon.

Automatizarea șantierelor de construcții, în special în ceea ce privește sarcinile foarte repetitive, ar putea îmbunătăți semnificativ productivitatea, creând în același timp un mediu de lucru mai sigur și contribuind la soluționarea deficitului de forță de muncă din industrie.

Dezvoltarea unei strategii de gestionare a talentelor umane și robotice care să însoțească trecerea la digital este de așteptat să fie un ingredient important pentru succes. În plus, utilizarea senzorilor și a software-ului de urmărire va fi probabil o provocare, deoarece pune probleme de confidențialitate în rândul angajaților din construcții. Modul în care acesta este implementat pentru a echilibra beneficiul siguranței, protejând în același timp și confidențialitatea, ar putea fi cheia succesului.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE