1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Tipuri de prese de balotat deşeuri şi importanţa lor în procesul de reciclare

Autor: Ziarul Top

Din ce în ce mai mult se pune accentul pe reciclare în societatea modernă actuală, iar cei care sunt interesaţi de acest subiect aleg să investească într-o presa de balotat deseuri menită să le aducă foarte multe avantaje şi având o valoare incontestabilă în acest domeniu. Cu un principiu extrem de simplu de funcţionare, presa de balotat deşeuri are un randament foarte mare, iar utilizatorii nu au nevoie de cursuri de pregătire pentru a o putea folosi. Cel mai important, presele de balotat deşeuri sunt utile în mai multe domenii de activitate economică, cu un real succes.

Ce principiu de funcţionare are o presă de balotat deşeuri?

Compactoarele de deşeuri sub formă de baloţi reuşesc să reducă volumul materialelor reciclabile chiar şi de nouă ori. Cu alte cuvinte, acestea pot transforma mormanele de hârtie, plastic sau carton, de PET-uri, în pachete de forma paralelipipedică tasate, cu o duritate mare, ce se aseamănă cu cea a cărămizilor.

Fie că este vorba de agenţii economici industriali, unităţile de tip HoReCa, unităţile de învăţământ sau spitaliceşti, acestea vor folosi cu succes aceste prese de balotat, care se vor dovedi extrem de utile, mai ales că există şi o cerinţă legală pentru persoanele juridice din ţara să ia toate măsurile ce se impun pentru procesarea corectă a deşeurilor încă din faza preliminară. 

Tipuri de prese de balotat deşeuri

Cele mai citite articole

Principalele categorii de compactoare de deşeuri sunt:

  • presele de balotat orizontale;
  • presele de balotat verticale.

Presele de balotat orizontale sunt ideale pentru agenţii economici care au nevoie să manipuleze un volum crescut de materiale refolosibile în flux continuu. Este necesar ca aceştia să se orienteze către presele de balotat orizontale, pe care să le amplaseze la finalul liniilor de producţie. Aceste prese sunt formate din două părţi: o parte în care se pun deşeurile şi una în care se stochează baloţii.

Presele de balotat verticale, pe de altă parte, sunt proiectate pentru a fi folosite de către persoanele juridice ce au nevoie să prelucreze cantităţi mici şi medii de materiale reciclabile, cum sunt cele din hârtie, carton sau mase plastice. Aceste deşeuri sunt introduse în compator prin partea de sus, iar baloţii au dimensiuni reduse, fiind uşor de depozitat până la prelucrarea lor de către firmele de reciclare.

Cele mai importante avantaje ale balotării deşeurilor cu presele speciale includ:

  • reducerea volumului deşeurilor de la 1:10;
  • simplificarea operaţiunilor de manipulare ale deşeurilor pentu că nu este nevoie de niciun fel de efort din partea utilizatorilor;
  • reducerea suprafeţei necesare depozitarii deşeurilor;
  • incintele de depozitare a deşeurilor sunt mai curate, mai sigure, nu mai atrag rozătoare, gândaci, viermi sau alţi dăunători şi nu mai sunt supuse pericolelor izbucnirii unor incendii.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner