Ce face puiul BIO La Provincia, produsul de top al brandului, diferit? Iustin Paraschiv, fondatorul companiei, ne oferă detalii

Autor: Ziarul Top
Iustin Paraschiv, proprietar Carmistin
Iustin Paraschiv, proprietar Carmistin
Iustin Paraschiv, proprietar Carmistin

Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, a deschis prima fermă de pui de carne BIO din România, extinzând portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos. Această mișcare inovatoare subliniază angajamentul față de calitate și sustenabilitate, consolidându-și poziția de lider pe piața alimentară din România.

La Provincia – produsul de vârf al brandului Carmistin

Brandul Carmistin, unul dintre cei mai importanți producători de alimente din România, a făcut un pas semnificativ prin inaugurarea primei ferme de pui de carne BIO din țară. Această inițiativă inovatoare extinde portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos, un produs premium de înaltă calitate, recunoscut la nivel național. 

Produsele La Provincia sunt deja apreciate pentru calitatea superioară și angajamentul față de practici sustenabile. Portofoliul include pui vegetarian, pui fără antibiotice, pui crescut la sol, pui marinat și recentul pui BIO, reflectând angajamentul Carmistin pentru carne de pasăre nutritivă, produsă conform celor mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară. 

Puiul BIO La Provincia Hrănit Sănătos, lansat recent, este produsul de top al brandului, distinct prin hrana 100% organică provenită din agricultura ecologică proprie și prin condițiile de creștere în aer liber, cu o densitate redusă. Acest produs premium este disponibil pe piața românească începând cu 1 noiembrie 2023, în tăvițe de 700-1.200 grame.

Carmistin – prima fermă de pui de carne BIO din România

Deschiderea primei ferme de pui de carne BIO din România a fost un moment important pentru Grupul Carmistin și pentru piața alimentară românească. Evenimentul a marcat un nou capitol în angajamentul companiei față de producția de hrană sănătoasă și sustenabilă. 

Deschiderea primei ferme de carne de pui BIO este un moment crucial pentru noi, continuând planul Carmistin de a produce hrană BIO în România. Cererea pentru un astfel de produs, cum este Puiul BIO La Provincia, arată maturitatea pieței și preocuparea crescândă pentru calitate și hrană sănătoasă, produsă responsabil și sustenabil”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin. 

Cele mai citite articole

Printre participanți s-a numărat și cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic, care a subliniat importanța acestui pas pentru industria alimentară din România: ”Producerea alimentelor BIO este o dovadă de responsabilitate și curaj, dar și un angajament serios de business, care implică investiții mari și mult efort. Este un moment important să avem astfel de inițiative sănătoase și în România. Felicit Carmistin și La Provincia pentru tot ce fac”. 

Noua fermă Carmistin este situată în comuna Leleasca, județul Olt. Pe termen mediu și lung, compania plănuiește extinderea segmentului BIO prin deschiderea de noi ferme similare. Conform președintelui companiei, Iustin Paraschiv, puiul BIO La Provincia Hrănit Sănătos se remarcă prin câteva caracteristici esențiale:

 • Hrana păsărilor provine din cereale organice 100%, producție proprie, din agricultură ecologică.
 • Păsările au acces la aer liber și sunt crescute la o densitate redusă, cu minimum 4 mp per pasăre.
 • Materiile prime nu sunt modificate genetic.
 • Nu se folosesc pesticide.
 • Nu se folosesc antibiotice și adaosuri de sinteză.
 • Creșterea puilor în sistem BIO este echilibrată și naturală, fără efecte negative asupra mediului. Sistemul Carmistin respectă cele mai stricte standarde europene, asigurând trasabilitatea și siguranța produsului de la fermă până la raft, cu certificări asigurate de organismele naționale responsabile.

Linii de business Carmistin

Grupul Carmistin operează cinci linii de business integrate, acoperind întregul proces de producție și procesare a cărnii:

 • Linia de Pui: Brandul La Provincia oferă produse variate, inclusiv pui BIO, pui vegetarian, pui fără antibiotice și pui marinat.
 • Linia de Porc: Fermele Carmistin cresc sute de mii de porci, utilizând tehnologii moderne și practici sustenabile.
 • Linia de Vită: Compania furnizează carne de vită de calitate superioară prin metode avansate de creștere și îngrășare.
 • Linia de Agricultură și Furaje: Carmistin cultivă peste 8.000 de hectare, din care aproximativ 25% sunt în sistem BIO, pentru a asigura hrana animalelor din fermele proprii.
 • Linia de Energie Verde: Investițiile în surse de energie regenerabilă reduc amprenta de carbon și promovează sustenabilitatea.

Carmistin își demonstrează un angajament ferm față de calitate și protejarea mediului, consolidându-și poziția de lider în industria alimentară din România.

Obiective și perspective Carmistin

Obiectivul pe termen lung al Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România. Investițiile continue în tehnologii noi, extinderea capacităților de producție și consolidarea lanțului de aprovizionare sunt măsurile prin care compania, sub conducerea lui Iustin Paraschiv, își propune să atingă acest obiectiv. 

De asemenea, Carmistin își propune să răspundă cerințelor tot mai mari ale consumatorilor pentru produse sustenabile și de înaltă calitate. Prin deschiderea primei ferme de pui BIO din România și lansarea Puiului BIO La Provincia Hrănit Sănătos, Carmistin nu doar își întărește poziția de lider pe piața națională, dar și demonstrează un angajament ferm față de inovație, sustenabilitate și sănătatea consumatorilor. Această inițiativă este un exemplu de bune practici în industria alimentară și un pas important spre un viitor mai verde și mai sănătos.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE