Factoringul, o soluție smart pentru afacerile mici și mijlocii, inclusiv PFA-uri

Autor: Ziarul Top

Dacă ești un antreprenor la început de drum, termenele lungi de plată ale facturilor sunt deosebit de dezavantajoase pentru business-ul tău. Și, ce este cel mai grav, de multe ori, companiile mari știu că micii proprietari de afaceri depind de ele. Ele insistă asupra termenelor lungi de plată deoarece cunosc faptul că: 

  • se pot impune oricând;
  • o firmă fără putere financiară semnificativă nu va renunța la un contract profitabil.

Astfel, apare situația în care o firmă mică întâmpină greutăți (uneori insurmontabile) în a-și plăti cheltuielile generate de efectuarea activităților sale curente, fapt provocat de facturile ale căror scadență poate fi de 30, 60, chiar și 90 de zile. Iată de ce un acord de factoring sau provizioanele sunt soluții viabile pentru a evita astfel de probleme.

Ce sunt provizioanele?

Provizioanele reprezintă fonduri puse deoparte de o companie pentru a acoperi pierderile anticipate. Provizioanele sunt listate în bilanțul unei firme. 

Provizioanele se referă la acele mijloace prin care se face legătura între înregistrările contabile și realitatea economică. Ele sunt destinate să acopere datoriile,  care la data bilanțului este ar putea să existe (vor exista cu siguranță) dar, la un moment T Zero, sunt incerte din perspectiva valorii sau datei când vor apărea.

Cum poți face rost de bani rapid pentru activitatea ta economică?

Factorizarea digitalizată este în acest sens o soluție financiară foarte transparentă și intuitivă. Toate formalitățile au loc pe internet, iar antreprenorul poate ști exact când va primi banii pentru factura emisă, ce sumă va primi și cât va fi comisionul.

Instant Factoring este o companie care ține cont de tendințele pieței, astfel că operațiunile sunt complet automatizate, spre bucuria celor care au nevoie rapid de cash.

Acordul de factoring: domenii de activitate în care se poate aplica cu mult succes

Sectorul construcțiilor este, precum se știe, unul dintre domeniile cu cele mai lungi termene de plată pentru facturi. Dezvoltatorii sau cele mai mari companii de construcții convin cu subcontractanții termene de plată extrem de lungi. Acest lucru are loc chiar dacă sunt necesari bani pentru închirierea sau utilizarea echipamentelor specifice, plata salariilor, achitarea taxelor la stat, participarea la licitațiile pentru lucrări de construcții viitoare etc.

Cele mai citite articole

Dacă lipsa banilor blochează extinderea afacerilor mici, antreprenorii pot să utilizeze cu succes varianta factoringului online. Companiile de construcții și birourile de arhitectură care au beneficiat până acum de această soluție pot aduce mărturii reale că au putut obține banii rapid și au evitat intrarea în faliment.

În sectorul transporturilor de mărfuri, antreprenorii pot să se orienteze spre o asemenea soluție de finanțare.

Șoferii care își desfășoară activitatea ca freelanceri sau antreprenorii cu mici firme de transport suferă și ei din cauza termenelor lungi de plată ale facturilor. Efectiv, ei ajung să-și facă treaba gratuit și numai după 60, 90 sau chiar 120 de zile primesc sumele cuvenite pentru transporturile efectuate. Și, în acest interval ce se scurge până ce își primesc banii, ei trebuie să plătească costurile de întreținere, să se ocupe de înlocuirea anvelopelor, ca să nu mai vorbim de cheltuielile cu achiziționarea de combustibil.

Termenele lungi de plată pentru facturi se întâlnesc, de asemenea, în sectorul comercial și cel al serviciilor. Dacă clienții tăi sunt exigenți, dar nu fac compromisuri în ceea ce privește termenele lungi de plată, factoringul te poate ajuta ca să îți planifici corect bugetul pe termen scurt și mediu.

Agențiile de marketing, publicitate și evenimente desfășoară activități care implică uneori costuri foarte mari. Activitatea acestor business-uri presupune rezervarea de spații, producții foto-video, încheierea de contracte de colaborare cu designeri grafici, actori etc, pentru care sunt necesare avansuri uriașe.

Și când primesc ei înșiși banii pe ceea ce au muncit? De obicei, la câteva zeci de zile după un eveniment organizat sau realizarea unei campanii publicitare. În acest timp, procesul (organizare, rezervare, plată) se repetă de cel puțin câteva ori, însă compania trebuie să își asigure un cash-flow corespunzător pentru funcționarea sănătoasă. Cel mai simplu și mai rapid mod de a obține bani este prin factoring.

Intră pe www.instantfactoring.com și află mai multe detalii!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE