Ținuta potrivită pentru schiori: Iată cum trebuie să te îmbraci

Autor: Ziarul Top

O activitate care nu poate să lipsească din programul pasionaților de sporturi de iarnă, schiatul implică o atenție specială față de îmbrăcăminte și echipament. În acest sens trebuie să cunoști cât mai bine cum trebuie să re pregătești, mai ales pentru primele ieșiri pe pârtii. Acesta nu este un sport pe care poți să-l tratezi cu puțin interes față de haine și accesorii, deoarece sănătatea și siguranța ta depind în mod direct de toate aceste detalii. Iată mai multe informații despre ținuta potrivită pentru schiori și cum o alegi:

Învață despre straturi

Straturile sunt esențiale în vestimentația pentru ski. Acestea implică anumite piese pe care le porți peste și deasupra celorlalte. Ține minte că există trei straturi principale:

  • Stratul de bază;
  • Stratul intermediar;
  • Stratul exterior.

Fiecare dintre acestea are un rol important în a-ți oferi confort și protecție în timpul schiatului. Stratul de bază este cel care are contact direct cu pielea, are proprietăți termice și reține transpirația. Stratul intermediar trebuie să rețină căldura și este fabricat, de regulă, din material fleece. Stratul exterior îți oferă protecție împotriva umezelii și vântului. 

Atât în ceea ce privește pantaloni, cât și geaca, este important să optezi pentru piese căptușite și să alegi membrana acestora în funcție de condițiile și anotimpul în care schiezi. Optează pentru articolele din gama variată de pantaloni de ski pentru femei și bărbați pe care o găsești online.

Acordă atenție accesoriilor

Cele mai citite articole

Poți compara importanța accesoriilor din echipament cu importanța acestora în ținutele de zi cu zi. Doar că în cadrul schiatului, accesoriile au un rol foarte specific, în funcție de articol. De exemplu, șosetele trebuie alese din magazinele special dedicate sporturilor de iarnă, deoarece acestea au toate proprietățile care te ajută să fii confortabil și în siguranță.

În afară de materialul care îți încălzește piciorul fără a reține umezeala și care lasă pielea să respire, șosetele sunt suficient de subțiri pentru a-ți încuraja circulația, ceea ce le face să mențină căldura ideală. De asemenea, șosetele pentru ski se mulează pe picior în așa fel încât acesta să-ți încapă cât mai bine în clăpari. Nu vei găsi toate aceste caracteristici în șosetele obișnuite, așa că îndreaptă-ți atenția spre magazinele de specialitate.

Încorporează siguranța în ținută

Ski-ul este un sport care îți expune corpul, în mod direct, la diferite condiții și situații mai mult sau mai puțin periculoase. De aceea, din vestimentația pentru ski nu trebuie să lipsească ochelarii și casca. Acestea sunt esențiale indiferent de nivelul de pregătire pe care îl ai pe pârtie. Ba mai mult, cu cât ești mai avansat, cu atât te vei aventura în zone periculoase, unde accidentările pot fi la ordinea zilei. 

Ochelarii te ajută să ai vizibilitate cât mai bună, indiferent de condițiile meteo. Acestea nu sunt mereu prietenoase, mai ales dacă alegi să stai mai multe zile într-o stațiune, în concediu. Vremea te poate lua oricând prin surprindere. Așadar, alege ochelari care îți acoperă cât mai bine cea mai mare parte a feței și care nu îți alunecă de pe ochi. Nu evita să porți nici casca, deoarece aceasta îți poate salva viața în situațiile extreme.

Se poate spune că ținuta de ski trebuie respectată cu strictețe și aleasă temeinic, deoarece, în caz contrar, nu doar că te vei simți inconfortabil, dar îți poți pune sănătatea în pericol. Alege surse sigure, care îți oferă produsele de care ai nevoie și care se potrivesc stilului tău personal.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE