Online vs Magazin fizic: De unde trebuie sa cumperi accesorii pentru masina ta?

Autor: Ziarul Top

Accesoriile auto au rolul de a-ti personaliza masina, imbunatatindu-i aspectul fizic si crescand gradul tau de confort la volan. Pe langa producatorii de masini si de piese de schimb, exista o adevarata industrie dedicata exclusiv confectionarii de accesorii pentru principalele modele auto de serie.

Acestea se inspira din accesoriile cu care producatorii de masini doteaza liniile de varf sau exclusiviste ale unor masini. Sursele de inspiratie pentru personalizarea masinii tale le poti gasi in centrele de detailing, in magazinele dedicate, la intalnirile cu oameni care impartasesc aceeasi pasiune sau online, pe site-uri, platforme si forumuri.

Atat magazinele fizice, cat si cele online, au o serie de avantaje si dezavantaje, pe care ti le prezentam in cele ce urmeaza.

Avantaje magazine online

Cum procedezi daca doresti sa investesti intr-o serie de accesorii care sa-ti evidentieze masina? Spre exemplu, doresti un set de presuri pentru VW Golf 5. Solutia cea mai la indemana este sa intri intr-un magazin dedicat si sa alegi din oferta prezentata. Principalul avantaj este ca ai posibilitatea sa analizezi materialul din care sunt confectionate, calitatea si textura, dar si sa verifici compatibilitatea cu sistemul de prindere. In plus, in magazin primesti bon fiscal, factura, documente de provenienta a marfii si garantie pentru produse.

Dezavantajele achizitiei din magazin

Un prim dezavantaj ar fi pretul. Magazinele cu showroom implica mai multe cheltuieli de amenajare, avizare, cu personalul, chirie si intretinere. Toate acestea se vor regasi in pretul produsului de la raft. De asemenea, daca spatiul de depozitare nu este foarte generos, exista riscul sa mergi in magazin si sa nu gasesti produsul dorit pe stoc. Aceasta inseamna o comanda speciala si inca un drum pana vei intra in posesia accesoriilor dorite.

Argumente pentru achizitia online

Cumparaturile online atrag din ce in ce mai multi clienti din orice domeniu. Comertul accesoriilor auto nu putea rata ocazia de a se dezvolta electronic, tinand cont de faptul ca site-urile sunt principala sursa de informatie pentru iubitorii de masini. Principalul argument pentru a avea incredere in achizitiile online este insusi faptul ca majoritatea spatiilor comerciale fizice dezvolta si latura de comert digital. Intre avantaje se numara pretul mai mic.

Cele mai citite articole

Motivul este acelasi ca in cazul magazinelor fizice: toate cheltuielile de intretinere, amenajare si personal sunt mai mici, fapt ce se regaseste in pretul de vanzare. In plus, varietatea produselor este mult mai mare. Daca intr-un magazin nu poti expune decat un numar limitat de accesorii, pe site ai la dispozitie spatiu nelimitat de stocare si prezentare.

Tranzactiile electronice sunt destul de sigure in tara noastra, mai ales cand vine vorba de vanzatori autorizati, iar documentele de insotire a marfii sunt aceleasi ca la comertul din magazin.

Fidelizarea prin conturi de utilizator sau carduri electronice personalizate, punctele-cadou si ofertele de sezon sunt prilejuri de obtinere a unor reduceri de pret care atrag cumparatorii catre spatiul virtual. Plata la curier, cu posibilitatea deschierii coletului, este o masura de siguranta.

Minusurile comertului electronic

In primul rand, trebuie sa fii foarte atent de unde cumperi de pe internet. Pretul cel mai mic nu este principalul criteriu. Chiar daca este un magazin online, acesta trebuie sa prezinte date de identificare si posibilitatea de a plati in siguranta.

Un dezavantaj al achizitiei de accesorii online pentru masina ta este faptul ca nu poti vedea fizic produsul dorit. Trebuie sa te orientezi exclusiv dupa imagine, prezentare si eventual parerile altor cumparatori. De asemenea, nu intri imediat in posesia produselor dorite, trebuie sa astepti livrarea. In plus, in timpul transportului se pot intampla accidente care deterioreaza ambalajul sau chiar produsul dorit.

Locul de unde iti faci cumparaturile tine exclusiv de rutina zilnica si de preferinte. Atat magazinele cu spatiu de prezentare, cat si platformele online au avantajele si dezavantajele lor, de care poti profita sau pe care le poti ocoli cand este cazul.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE