Cât de inteligent este un televizor inteligent și de ce această tehnologie a luat un așa avânt?

Autor: Ziarul Top

Încă de la apariția și răspândirea acestei invenții atât de îndrăgite în ziua de astăzi, televizorul este principala sursă de divertisment și cea mai ieftină, reprezentând un obiect care ocupă printre primele locuri în topul vânzărilor în materie de produse electronice.

Ca toate obiectele inventate vreodată, și televizorul a suferit transformări pentru a ajunge la forma, caracteristicile, tehnologia și utilitatea ce îl caracterizează în prezent.

Televizorul a murit, trăiască Smart TV-ul!

Ce este un smart TV? Termenul “Smart” sau inteligent este folosit pentru a se referi la orice dispozitiv care are un sistem de operare și se poate conecta la o rețea, permițându-vă să utilizați aplicații și să navigați pe internet așa cum ați face-o pe telefon sau tabletă. 

Televizoarele inteligente au fost introduse pentru prima dată în 2007, dar nu au început să câștige popularitate decât câțiva ani mai târziu. Primele modele erau scumpe și aveau caracteristici limitate. Dar, pe măsură ce tehnologia a progresat, televizoarele smart au devenit mai accesibile și au fost dotate cu mai multe funcții. În 2015, doar aproximativ 6% dintre gospodăriile din Statele Unite aveau un astfel de TV. În prezent, aproape toate modelele noi de televizoare sunt smart TV-uri, iar cel mai obișnuit tip de televizor inteligent este un televizor LCD cu iluminare din spate LED.

Smart TV nu este un concept nou, dar a crescut enorm, devenind extrem de popular în ultimii ani. Acest lucru este datorat faptului că există o mulțime de oportunități oferite de un smart TV LED și sunt disponibile pentru toată lumea. Multe persoane sunt interesate în cumpararea acestui tip de TV, dar nu sunt siguri dacă ar trebui să investească în astfel de echipamente. Iată mai jos câteva argumente pro și contra achiziționării unui smart TV LED:

Cele mai citite articole

Pro:

  • sunt echipate cu un browser web, care vă permite să vizionați media streaming sau chiar să descărcați aplicații;
  • au o paletă uimitoare de culori și modele;
  • vin cu aplicații de streaming și funcții inteligente încorporate, inclusiv control vocal și recunoaștere facială;
  • se pot conecta la alte dispozitive din casă pentru a vă ușura viața – pot chiar să vă pornească contul Netflix atunci când doriți să vizionați ceva!
  • sunt mai subțiri decât omologii lor nonLED, așa că vor arăta grozav pe orice perete din casă;
  • au capacitatea de a se conecta la difuzoare Bluetooth, astfel încât să puteți asculta muzică prin sistemul dvs. home theater, fără a avea o mufă audio instalată;
  • unele smart TV-uri au cameră web încorporată, putând fi folosite în comunicarea cu familia sau prietenii;

Contra:

  • sunt mai scumpe decât televizoarele obișnuite, deoarece au în interior hardware suplimentar (cum ar fi procesoarele, chip-urile de memorie), care le face capabile să îndeplinească funcțiile enumerate mai sus, în timp ce televizoarele obișnuite nu necesită nimic mai mult decât ceea ce este deja inclus în ele implicit;

După cum vedeți, dezavantajele sunt practic inexistente în comparație cu multitudinea de funcții pe care aceste televizoare le au. 

Prin urmare, dacă cele prezentate mai sus v-au convins, pe Altex.ro vă puteți alege un smart TV LED ce va deveni, cu siguranță și într-un timp foarte scurt, cel mai bun prieten al dvs. care vă va înțelege, asculta însă nu vă va judeca niciodată.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE